Ανοίγουν λιμένες της Υεμένης

Ανοίγουν λιμένες της Υεμένης

64
Ανοίγουν λιμένες της Υεμένης

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας άνοιξε ξανά ορισμένα από τα λιμάνια της Υεμένης μία εβδομάδα αφότου ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που μάχεται το κίνημα των ανταρτών Houthi, είχε ανακοινώσει το προσωρινό κλείσιμο όλων των λιμένων της Υεμένης για να αποτραπεί η είσοδος όπλων από το Ιράν.

Συγκεκριμένα τα λιμάνια του Aden, της Mocha και της Mukalla πρόκειται να ανοίξουν τις επόμενες μέρες, όπως και τα αεροδρόμια του Aden και του Seyoun.

Ωστόσο, μεγάλοι λιμένες της Υεμένης θα παραμείνουν κλειστοί έως ότου το Ριάντ διασφαλίσει την παρεμπόδιση του λαθρεμπορίου όπλων.

Ζήτημα υψίστης σημασίας αποτελεί η αποκατάσταση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Υεμένη μετά τον αποκλεισμό της. Προς αυτόν τον σκοπό το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται σε συζητήσεις με το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ, αναφέρει ότι εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, τότε εκατομμύρια άνθρωποι στην χώρα θα λιμοκτονήσουν και τότε θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο λιμό που έχει να καταγραφεί παγκοσμίως εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.