Η FlyDubai καλύτερος πελάτης της Boeing

Η FlyDubai καλύτερος πελάτης της Boeing

103
Η FlyDubai καλύτερος πελάτης της Boeing

Πριν από λίγες ημέρες η Airbus ανακοίνωσε μία παραγγελία-μαμούθ ύψους $49,5 δις από την Indigo Partners LLC, με την τελευταία να υπογράφει για την αγορά συνολικά 430 αεροσκαφών, που θα καλύψουν τις ανάγκες του πτητικού έργου των εταιρειών: Frontier Airlines (ΗΠΑ), JetSMART (Χιλή), Volaris (Μεξικό) και Wizz Air (Ουγγαρία), στις οποίες διατηρεί μετοχική παρουσία.

Στην εντυπωσιακή κίνηση της ευρωπαϊκής Airbus ήρθε να απαντήσει λίγες ώρες αργότερα η αμερικανική Boeing, η οποία ανακοίνωσε την πολυπόθητη συμφωνία της με την FlyDubai, με την τελευταία να είχε αποδειχθεί πολύφερνη νύφη για τους δύο κολοσσούς της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, και παρά τις φήμες που ήθελαν την FlyDubai να υπογράφει με την Airbus την ανανέωση του στόλου της, εν τέλει κερδισμένη εξήλθε η Boeing Co., η οποία εξασφάλισε στο πλαίσιο του Dubai Airshow μία μεγάλη παραγγελία αξίας $27 δις που αφορά σε αεροσκάφη της οικογένειας 737 MAX.

Η FlyDubai θα προμηθευτεί συνολικά 175 737 MAX 10s αεροσκάφη (μονού διαδρόμου) από την Boeing, ενώ έχει δικαιώματα αγοράς για 50 επιπλέον MAXs.

O πρόεδρος της FlyDubai, η Αυτού Εξοχότητα Σέιχ Αχμέτ Μπιν Σάιντ Αλ Μακτούμ, δήλωσε πως με τα καινούρια αεροσκάφη θα μπορέσει η εταιρεία να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για ανάπτυξη ενός ευρύτατου δικτύου από 95 προορισμούς σε 44 χώρες.

Φωτό: flydubai.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.