Η GTT θα κατασκευάσει δεξαμενές LNG για δύο νεότευκτα FSRU της Dynagas

    116
    Η GTT θα κατασκευάσει δεξαμενές LNG για δύο νεότευκτα FSRU της Dynagas

    Η γαλλική GTT έχει λάβει μια παραγγελία από το κινέζικο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Corp. Ltd σχετικά με την κατασκευή δύο πλοίων, τα οποία μπορούν να λειτουργούν ως αποδοτικοί μεταφορείς LNG αλλά και ως πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG (FSRUs). Τα εν λόγω πλοία πρόκειται να ναυπηγηθούν στη Σαγκάη για την εταιρεία Dynagas, ενώ η παράδοσή τους αναμένεται το 2021.

    Η GTT θα σχεδιάσει τις δεξαμενές LNG και για τα δύο πλοία, κάθε μία από τις οποίες θα έχει χωρητικότητα 174,000 m3. Το κρυογονικό σύστημα συγκράτησης με μεμβράνες NO96 GW, το οποίο περιλαμβάνει μόνωση υαλοβάμβακα,θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση του LNG στο πλοίο. Αυτήν την στιγμή, 14 πλοία τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία και 42 πλοία που έχουν παραγγελθεί χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

    Ο κ. Philippe Berterottière, Chairman και CEO της GTT δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που για ακόμα μια φορά συνοδεύουμε την πλοιοκτήτρια εταιρεία Dynagas στην συνεχιζόμενη ανάπτυξή της στον κλάδο του LNG και που συμβάλλουμε στην πρώτη ναυπήγηση μονάδας FSRU από τους κινέζους συνεργάτες μας Hudong-Zhonghua. Η νέα αυτή παραγγελία τονίζει τις σχέσεις εμπιστοσύνης τις οποίες διατηρεί η GTT με το συγκεκριμένο ναυπηγείο, το οποίο αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου ναυπηγικού ομίλου στην Κίνα.»

    Φωτό: dynagaspartners.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.