Η Ελλάδα στο «κυνήγι» των πλοίων μαύρης σημαίας

    402
    Η Ελλάδα στο «κυνήγι» των πλοίων μαύρης σημαίας

    Όπως ανακοινώθηκε από την γραμματεία του Paris MoU, απαγορεύθηκε ο απόπλους στο πλοίο «m/v Acorus», χωρητικότητας 5.400 τόνων και ουκρανικών συμφερόντων, κατά την διάρκεια ελέγχου από επιθεωρητές Port State Control στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 Νοεμβρίου 2017.

    Το πλοίο, μεταφοράς γενικού φορτίου, φέρει σημαία Μολδαβίας, η οποία σύμφωνα με τις νέες επικαιροποιημένες λίστες του Paris MoU ανήκει πλέον στη Μαύρη Λίστα. Κατόπιν τούτου, απαγορεύεται πλέον ο κατάπλους του συγκεκριμένου πλοίου σε οποιοδήποτε λιμάνι και αγκυροβόλιο σε περιοχή χώρας που ανήκει στο Paris MoU, μετά την ‘αποδέσμευσή’ του από τις ελληνικές αρχές.

    Ως γνωστόν, εξαίρεση γενικότερα αποτελούν τα λιμάνια και τα αγκυροβόλια του κράτους σημαίας του πλοίου. Η απαγόρευση αναμένεται να διαρκέσει 12 μήνες, καθώς η κράτηση του πλοίου αποτελεί την δεύτερη στη σειρά από ελληνικές λιμενικές αρχές.

    Τον περασμένο Ιούλιο κατά την διάρκεια του Port State Control σε λιμενικές εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο είχε απαγορευθεί ξανά ο απόπλους του «m/v Acorus».

    Φωτό: parismou.org

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.