Θυγατρική της Daewoo εξαγοράζει η Damen

Θυγατρική της Daewoo εξαγοράζει η Damen

151
Θυγατρική της Daewoo εξαγοράζει η Damen

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον ολλανδικό ναυπηγικό όμιλο Damen ότι επήλθε συμφωνία με την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) για την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου, που η τελευταία διατηρεί στη ναυπηγική μονάδα Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), που βρίσκεται στην Ρουμανία.

Η θυγατρική της Daewoo στην Ρουμανία ιδρύθηκε το 1997 υπό τη μορφή κοινοπρακτικού σχήματος μεταξύ της Daewoo και της 2 Mai Mangalia Shipyard, με την πρώτη να αποτελεί, ωστόσο, τον κύριο μέτοχο.

Το ναυπηγείο της Mangalia βρίσκεται νοτίως του ρουμανικού λιμένα της Κωστάντζας, στις δυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Οι εγκαταστάσεις του καλύπτουν έκταση 980.000 τ.μ. και διαθέτει τρεις δεξαμενές (drydocks).

Με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου στο ναυπηγείο της Mangalia, η Damen πραγματοποιεί το επόμενό της βήμα προς την ενίσχυση της παρουσίας της διεθνώς στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής και ειδικότερα στη Μαύρη Θάλασσα. Ήδη η Damen διαθέτει ένα ναυπηγείο στο Γαλάτσι, στις όχθες του Δούναβη, το μεγαλύτερο που διαθέτει ο όμιλος. Η Damen βρίσκεται, μάλιστα, σε στενή επαφή με την ρουμανική κυβέρνηση με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, όπως έχουν σημειώσει τα Ναυτικά Χρονικά σε προηγούμενο δημοσίευμά τους, η Damen έχει θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τη Μαύρη Θάλασσα, αποκτώντας παρουσία πέραν της Ρουμανίας και στο ρωσικό λιμένα του Νοβοροσίσκ. Εκεί θα παρέχει υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης για τον αυξανόμενο αριθμό των πλοίων που κατασκευάζει η Damen και τα οποία δραστηριοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα.

Φωτό: Damen Shipyards/YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.