Νέες αγοραπωλησίες πλοίων στην αγορά του dry

Νέες αγοραπωλησίες πλοίων στην αγορά του dry

614
Νέες αγοραπωλησίες πλοίων στην αγορά του dry

Η Scorpio Bulkers προχωρά δυναμικά στο σχέδιο προς γιγάντωση του στόλου της από dry bulk carriers. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει τέσσερα επιπλέον πλοία, εκ των οποίων τρία κατηγορίας Ultramax και ένα Kamsarmax, έναντι $90 εκατ.

Η αγορά των νέων πλοίων θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει με ίδια κεφάλαια ($77,1 εκατ.), ενώ το υπόλοιπο μέρος θα χρηματοδοτηθεί από δανειοδότηση.

Τα τρία Ultramaxes έχουν ναυπηγηθεί από τα κινέζικα ναυπηγεία Chengxi Shipyard Co Ltd , την περίοδο 2014-2016. Το πλοίο κατηγορίας Kamsarmax, το οποίο βρίσκεται στα ναυπηγεία Jiangsu New Yangzijiang Shipbuilding Co Ltd. της Κίνας για μετασκευές, αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Scorpio Bulkers Inc. είχε προβεί στην αγορά άλλων έξι πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, κατηγορίας Ultramax, από την Golden Ocean, έναντι $142,5 εκατ.

Μετά την απόκτηση των νέων πλοίων η Scorpio Bulkers θα διαθέτει 56 πλοία, εκ των οποίων τα 19 κατηγορίας Kamsarmax και τα 37 κατηγορίας Ultramax. Η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας θα ανέλθει σε 3,9 εκατ. τόνους.

Φωτό: scorpiobulkers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.