Η Maersk Line αντιστρέφει τα αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα

Η Maersk Line αντιστρέφει τα αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα

75
Η Maersk Line αντιστρέφει τα αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα

Η Maersk Line, η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, κατάφερε να αντιστρέψει τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του περασμένου έτους, καταγράφοντας φέτος όχι μόνο αυξημένα έσοδα, αλλά και κέρδη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ύψους $220 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τις ζημίες των $116 εκατ. που είχε σημειώσει την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Τα έσοδα της εταιρείας για την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου 2017 ανήλθαν σε $6,13 δις, από $5,36 δις ένα χρόνο πριν.

Τα συνολικά κέρδη της εταιρείας για τους εννέα πρώτους μήνες του 2017 άγγιξαν τα $493 εκατ., συγκριτικά με τις ζημίες ύψους $230 εκατ. το περασμένο έτος.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η εταιρεία μπόρεσε να καταγράψει θετικά οικονομικά αποτελέσματα το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, παρά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν τον περασμένο Ιούνιο τα πληροφοριακά της συστήματα. Τα περιστατικά κυβερνοεπίθεσης στα συστήματα πληροφορικής του δανέζικου κολοσσού επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή διεκπεραίωση των μεταφορών του και εκτιμάται ότι οδήγησαν σε απώλεια εσόδων ύψους $300 εκατ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.