«Δωρεά ζωής» από το Ίδρυμα Νιάρχου στον τομέα της Υγείας

«Δωρεά ζωής» από το Ίδρυμα Νιάρχου στον τομέα της Υγείας

550
«Δωρεά ζωής» από το Ίδρυμα Νιάρχου στον τομέα της Υγείας

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), κ. Ανδρέας Δρακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας, καθώς και την πεποίθησή του ότι «όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε για άλλη μια φορά να εκπλήξουμε ευχάριστα τον κόσμο όλο».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Α. Δρακόπουλος αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ, ύψους άνω των €200 εκατομμυρίων, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η νέα μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος θα συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση νέου κτιρίου για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τη δημιουργία Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη, την ανακατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό του κτιρίου των Αδελφών Νοσοκόμων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ τόσο με νέα, όσο και με αναβαθμισμένα ελικόπτερα.

Να σημειωθεί ότι το ΙΣΝ πρόσφατα προχώρησε σε δωρεά προς το ΕΚΑΒ για την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του οργανισμού, ενώ άλλες αξιοσημείωτες δωρεές στον τομέα της Υγείας είναι και η δωρεά ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση επτά παλαιάς τεχνολογίας γραμμικών επιταχυντών σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς και η δωρεά για την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στη χώρα και πολλές άλλες.

O πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης του  (ΚΠΙΣΝ) στο Δημόσιο
O πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης του (ΚΠΙΣΝ) στο Δημόσιο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Α. Δρακόπουλος στη συνέντευξή του προς την δημοσιογράφο Μαρία Κουζινοπούλου: «Οι δωρεές του ΙΣΝ μπορεί να αφορούν έναν μικρό οργανισμό σε μία επαρχιακή πόλη με άμεσα επωφελούμενους τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, αλλά και μια πρωτοβουλία μεγαλύτερης εμβέλειας με χιλιάδες αποδέκτες. Αντιμετωπίζουμε όλες τις δωρεές με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως μεγέθους».

Στόχος του Ιδρύματος, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρός του «είναι να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, βοηθώντας όσο περισσότερο μπορούμε, να γίνει ο κόσμος μας ένα καλύτερο μέρος για να ζεις και να δημιουργείς».

Τέλος, ο κ. Δρακόπουλος, αποτιμώντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εμβληματικού Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου, αναφέρει ότι «μας γεμίζει αισιοδοξία πως θετικές και ουσιώδεις αλλαγές μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

Να σημειωθεί ότι από το 1996, το ΙΣΝ έχει δωρίσει συνολικά άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω σχεδόν 4.000 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 113 κράτη ανά το κόσμο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ & snf.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.