Το Ιράν ενισχύει την θέση του στην αγορά του LNG

Το Ιράν ενισχύει την θέση του στην αγορά του LNG

115
Το Ιράν ενισχύει την θέση του στην αγορά του LNG

Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

Η βελγική ναυτιλιακή εταιρεία Exmar βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την χρήση της πλωτής μονάδας για επεξεργασία και υγροποίηση φυσικού αερίου, «Caribbean FLNG», σε ένα ιρανικό σχέδιο εξαγωγών, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Η πλωτή μονάδα επεξεργασίας και υγροποίησης φυσικού αερίου που παραδόθηκε στην Exmar νωρίτερα αυτό το έτος, προοριζόταν αρχικά να δραστηριοποιηθεί στην θαλάσσια περιοχή της Κολομβίας, αλλά τελικά βρίσκεται εκτός λειτουργίας μετά τη λήξη της χρονοναύλωσής της.

Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει το «Caribbean FLNG» για να παράγει LNG στο Ιράν και να το εξάγει σε άλλες αγορές, σε συνεργασία με την νορβηγική εταιρεία IFLNG. Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών θα έχει διάρκεια 20 έτη.

Το «Caribbean FLNG» έχει την ικανότητα να παράγει περίπου 0,5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, ενώ η NIOC ανέφερε ότι η 20ετής συμφωνία με τη νορβηγική IFLNG θα αφορά ημερήσια παραγωγή 2,3 κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

Η NIOC με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί τον γρηγορότερο τρόπο για να ενταχθεί το Ιράν στην παγκόσμια αγορά του LNG.

Φωτό: exmar.be

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.