Ονοματοδοσία προς τιμήν του Σταματίου Ρέστη στη Ναυτιλιακή Λέσχη

Ονοματοδοσία προς τιμήν του Σταματίου Ρέστη στη Ναυτιλιακή Λέσχη

2173
Ονοματοδοσία προς τιμήν του Σταματίου Ρέστη στη Ναυτιλιακή Λέσχη
(A-Δ): κα Κάτια Ρέστη, κ. Βίκτωρ Ρέστης, κ. Γεώργιος Σαρρής

Την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της Ναυτιλιακής Λέσχης, η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας του 9ου ορόφου «Σταμάτιος Macias Ρέστης». Το κόστος της ονοματοδοσίας κάλυψαν, με ευγενική χορηγία τα τέκνα του, Κάτια, Βίκτωρ και Κλαούντια Ρέστη.

IMG_4657

Κατά την τελετή της ονοματοδοσίας ο κ. Βίκτωρ Ρέστης αναφέρθηκε συνοπτικά στη ζωή του πατέρα του, Σταματίου Macias Ρέστη, ο οποίος γεννήθηκε στην Κοκκινιά, το 1941.

Ο Σταμάτιος Ρέστης εργάστηκε σκληρά από ιδιαίτερα μικρή ηλικία, καθώς ο πατέρας του βρίσκονταν σε στρατόπεδα εργασίας στη Γερμανία. Οι επιχειρηματικές του φιλοδοξίες τον οδήγησαν στη Γερμανία και μετέπειτα στη Γαλλία ήδη από τα 16 του χρόνια, ενώ τη δεκαετία του ’60 γνώρισε τη γυναίκα του και αποφάσισαν να μετεγκατασταθούν στην Αφρική.

Κατά την παραμονή του στην Αφρική, ο Σταμάτιος Ρέστης δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο εμπόριο νωπών προϊόντων προς το Κονγκό, ενώ το 1971 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 1974, προχώρησε στην ίδρυση της ναυτιλιακής εταιρείας Enterprises Shipping and Trading SA, με εξειδίκευση στα πλοία- ψυγεία.

Ο Σταμάτιος Ρέστης απεβίωσε στις 17 Ιουλίου του 2004.

Ο κ. Θεόδωρος Σιούφας, προσωπικός φίλος και στενός συνεργάτης του Σταματίου Ρέστη αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, στη σχέση του με τον έμπειρο επιχειρηματία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο.

IMG_4914

Τα 3 αδέρφια, Κάτια, Βίκτωρ και Κλαούντια Ρέστη συνεχίζουν την παράδοση της Enterprises Shipping and Trading SA, ενώ ανέφεραν πως με τη συγκεκριμένη ονοματοδοσία επιθυμούν να στηρίξουν το θεσμό της «Ναυτιλιακής Λέσχης».

Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «πρέπει να μάθουμε να διδασκόμαστε από το παρελθόν, ώστε το μέλλον να είναι λαμπρό, κυρίως για τις νεότερες γενιές. Είναι σημαντικό να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο».

H κα Κάτια Ρέστη αφού ευχαρίστησε τον κ. Γιώργιος Σαρρή, διευθύνοντα σύμβουλο της Enterprises Shipping and Trading SA, για τη μακρόχρονη προσφορά του στη ναυτιλιακή εταιρεία, και συνοδευόμενη από τους 2 γιούς της, εξέφρασε την ελπίδα της να «η νέα γενιά να καταφέρει να πάει την ελληνική ναυτιλία ακόμα πιο μπροστά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.