Στα ύψη η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από την DP World

    55
    Στα ύψη η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από την DP World

    Η DP World Limited, εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών λιμένων, από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2017 έως και τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου διαχειρίστηκε συνολικά 52,3 εκατ. TEUs, αύξηση κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η διαχείριση φορτίου από τους τερματικούς σταθμούς της DP World παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 13,5%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2016.

    Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η DP World, ο αυξημένος όγκος διαχειριζόμενου φορτίου από τους τερματικούς της σταθμούς οφείλεται στη βελτίωση που παρατηρείται στο παγκόσμιο εμπόριο. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους το εμπόριο έχει αυξηθεί κατά 3,6%, σε σχέση με πέρυσι.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, επεσήμανε ότι η ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου το 2017 έχει υπερβεί τις αναμενόμενες προσδοκίες και ότι η εξέλιξη αυτή έχει θετική επίδραση στις τρεις κύριες αγορές (Μέση Ανατολή & Αφρική, Ευρώπη και Αμερική), στις οποίες η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος των τερματικών της σταθμών.

    Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017, η DP World επέκτεινε την χωρητικότητα τόσο του τερματικού σταθμού διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Prince Rupert στον Καναδά, όσο και του τερματικού σταθμού που διέθετε στο Jebel Ali στο Ντουμπάι για να μπορεί να διαχειρίζεται ολοένα και μεγαλύτερο όγκο φορτίου.

    Φωτό: dpworld.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.