Απολύσεις στον ορίζοντα για την Hamburg Süd

Απολύσεις στον ορίζοντα για την Hamburg Süd

209
Απολύσεις στον ορίζοντα για την Hamburg Süd

Τον περασμένο Μάιο η δανέζικη Maersk Line καταβάλλοντας € 3,7 δις (τοις μετρητοίς) πέτυχε να περάσει η ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hamburg Süd, που ανήκε έως τότε στον γερμανικό οικογενειακό Όμιλο Oetker, υπό τον έλεγχό της. Η συναλλαγή εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών.

Ωστόσο, πλέον αρχίζουν και τα πρώτα προβλήματα για την άλλοτε κραταιά γερμανική ναυτιλιακή και τους υπαλλήλους της, καθώς προβλέπεται σημαντικός αριθμός απολύσεων. Σχεδόν ένας στους δέκα υπαλλήλους θα χάσει την θέση του. Συγκεκριμένα, από τους 1.015 υπαλλήλους, που εργάζονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Αμβούργο, οι 131 θα απολυθούν (κυρίως από τον τομέα του Service).

Η Maersk έχει θέσει στόχο, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων της Hamburg Süd ύψους 320 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Sören Skou. Μία απόφαση που μπορεί να οδηγήσει και σε νέα μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και εκτός των γραφείων του Αμβούργου, όπως σημειώνει η Bild.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει το εάν ο στόλος της Hamburg Süd θα συνεχίσει να πλέει υπό γερμανική σημαία ή θα υψώσει άλλη σημαία. Αν αποφασιστεί η τελευταία κίνηση τότε η γερμανική ποντοπόρος εμπορική ναυτιλία θα δεχθεί ένα σημαντικό πλήγμα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARCUS BRANDT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.