Υβριδική λύση αποθήκευσης ενέργειας από την Wärtsilä

    179
    Υβριδική λύση αποθήκευσης ενέργειας από την Wärtsilä

    Η εταιρεία Wärtsilä έφτασε σε ένα νέο ορόσημο στην ανάπτυξη τεχνολογίας μπαταριών καθώς ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός υβριδικού ενεργειακού συστήματος στο πλοίο Viking Princess.

    Το νορβηγικό πλοίο αποτελεί πλέον το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού παράκτιων κατασκευών, στο οποίο οι μπαταρίες μειώνουν τον αριθμό των γεννητριών πάνω σε αυτό. Η νέα λύση αποθήκευσης ενέργειας θα βελτιώσει την απόδοση του κινητήρα, θα αποφέρει εξοικονόμηση καυσίμων και θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.Το Viking Princess ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές και το σύστημα παραδόθηκε στην εταιρεία Eidesvik Offshore στις 9 Οκτωβρίου 2017.

    Υπάρχει σημαντική δυνατότητα εξοικονόμησης καυσίμου μέσω της βελτιωμένης απόδοσης του κινητήρα, καθώς το προφίλ λειτουργίας των πλοίων ανεφοδιασμού παράκτιων κατασκευών είναι εξαιρετικά μεταβλητό. Με τη χρήση του εγκατεστημένου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας της Wärtsilä στο Viking Princess, η δυνατότητα εξοικονόμησης καυσίμου μπορεί να φτάσει μέχρι και το 30% σε διάφορες λειτουργίες και οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν κατά περίπου 13-18% ετησίως, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις απαιτήσεις .

    Επιπλέον, η υβριδική αυτή λύση θα αποφέρει καλύτερο φορτίο στους κινητήρες, ενώ τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων των κινητήρων μπορούν να επεκταθούν.

    Φωτό: wartsila.com

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.