Υψηλός αριθμός δεξαμενόπλοιων οδηγείται προς ανακύκλωση

Υψηλός αριθμός δεξαμενόπλοιων οδηγείται προς ανακύκλωση

214
Υψηλός αριθμός δεξαμενόπλοιων οδηγείται προς ανακύκλωση

Ρεκόρ στις ανακυκλώσεις δεξαμενόπλοιων καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς 4,98 εκατ. dwt εστάλησαν προς ανακύκλωση. Πρόκειται για το τρίμηνο με τον μεγαλύτερο αριθμό dwt προς ανακύκλωση που έχει καταγραφεί από το 2010. Σύμφωνα με τη VesselsValue, τα 4,98 εκατ. dwt αντιπροσωπεύουν κατά προσέγγιση σε αριθμό 40 δεξαμενόπλοια.

Τον περασμένο Αύγουστο, η τιμή ανακύκλωσης ανερχόταν σε $400/light displacement tonne (ltd) στην Ινδική χερσόνησο. Ένας ακόμη λόγος που κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου αρκετοί πλοιοκτήτες αποφάσισαν να οδηγήσουν σε ανακύκλωση τα πλοία τους ήταν οι χαμηλοί ναύλοι που επικρατούσαν στη ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων, οι οποίοι άγγιξαν τον περασμένο Αύγουστο το κατώτατο σημείο.

Σύμφωνα με αναλυτή της VesselsValue, το τελευταίο τρίμηνο του έτους προβλέπεται να μειωθεί ο ρυθμός ανακύκλωσης των πλοίων, καθώς οι ναύλοι σημειώνουν αυξητικές τάσεις στη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων, υπερβαίνοντας τα $18.000/ημέρα.

Σε ανάλυση της VesselsValue προκύπτει ότι 73 δεξαμενόπλοια έχουν προς το παρόν ‘σταλεί’ προς ανακύκλωση εντός του τρέχοντος έτους, μέσης ηλικίας 25 ετών και συνολικής χωρητικότητας 7,34 εκατ. dwt. Δεξαμενόπλοια κατηγορίας Aframax ήταν εκείνα που εστάλησαν κυρίως στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης κατά τη διάρκεια του 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.