Σε πώληση μετοχών της προχωρά η Hyundai Merchant Marine

Σε πώληση μετοχών της προχωρά η Hyundai Merchant Marine

82
Σε πώληση μετοχών της προχωρά η Hyundai Merchant Marine

Η Hyundai Merchant Marine (HMM) ανακοίνωσε ότι προχωρά σε πώληση μετοχών της, αξίας $614 εκατ.

Με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει, θα προβεί στην αγορά νέων πλοίων και τερματικών σταθμών. Με την αγορά των νέων πλοίων η HMM υλοποιεί τον στόχο της προς ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου της.

Τον περασμένο μήνα η HMM δήλωσε ότι θα αποκτήσει δύο μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Hanjin Heavy Industries and Construction, αξίας $162 εκατ.

Τα δύο πλοία αναμένεται να παραδοθούν τον Μάιο του 2018 και θα δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Ακτή της Νότιας Αμερικής.

Η HMM προχώρησε επίσης πρόσφατα σε παραγγελία πέντε νέων δεξαμενόπλοιων κατηγορίας VLCC (Very Large Crude Carriers) και χωρητικότητας 300.000 dwt, από τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, με την προοπτική να ναυπηγηθούν πέντε επιπλέον στο μέλλον. Η ναυπήγηση των πέντε πλοίων θα φτάσει σε αξία τα $420 εκατ. και τα νέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην HMM το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.