Το Βερολίνο δεν πτοείται ως προς τις εμπορικές σχέσεις με τη Μόσχα

Το Βερολίνο δεν πτοείται ως προς τις εμπορικές σχέσεις με τη Μόσχα

43
Το Βερολίνο δεν πτοείται ως προς τις εμπορικές σχέσεις με τη Μόσχα

Στην πόλη Σότσι της Ρωσίας συναντήθηκαν πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας, οι οποίες από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έως και σήμερα έχουν σημειώσει αύξηση άνω του 25%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σημαντική αύξηση κατέγραψαν και οι επενδύσεις που έχουν λάβει χώρα μεταξύ των δύο κρατών, καθώς το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι διμερείς επενδύσεις άγγιξαν τα $312 εκατ, συγκριτικά με τα $225 εκατ. το 2016.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Πούτιν τόνισε επίσης ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο, οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας παραμένουν ανεπηρέαστες. Επιπλέον, προσέθεσε ότι ενώ οι εμπορικές ροές της Ρωσίας με τη Γερμανία δεν προσεγγίζει το εύρος όγκου και συναλλαγών συγκριτικά με εκείνων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, ωστόσο η Γερμανία συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο της χώρας.

Να σημειωθεί ότι το 2016 το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών της Ρωσίας με τη Γερμανία ανήλθε σε αξία τα $40,7 δις, με τα $18 δις να προέρχονται από άμεσες επενδύσεις στη Ρωσία από μέρους γερμανικών εταιρειών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FOCKE STRANGMANN

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.