Διασφαλίζει τις εξαγωγές του το Ιρακινό Κουρδιστάν

Διασφαλίζει τις εξαγωγές του το Ιρακινό Κουρδιστάν

127
Διασφαλίζει τις εξαγωγές του το Ιρακινό Κουρδιστάν

Η κατάσταση που επικρατεί στο Ιρακινό Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του από το Ιράκ φαίνεται να μην επηρεάζει τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Tass ο κ. Haidar Mansour Hadi, πρέσβης του Ιράκ στη Ρωσία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Hadi, η ιρακινή κυβέρνηση έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να ελέγξει όλες τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας και επίσης τα σύνορα με άλλες χώρες όπως η Συρία, η Τουρκία και το Ιράν. Αυτό αποτελεί υποχρέωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας, να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην εξαγωγική δραστηριότητα του Ιρακινού Κουρδιστάν, όπως δήλωσε ο κ. Hadi. Στις 25 Σεπτεμβρίου υπερψηφίστηκε από το Ιρακινό Κουρδιστάν το δημοψήφισμα για απεξάρτηση του από το Ιράκ με ποσοστό 90%, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε Ιράκ, Τουρκία και Ιράν, χώρες που απειλούν με οικονομικές κυρώσεις το Ιρακινό Κουρδιστάν ως αντίποινα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA PHOTO/PA/Chris Fletcher

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.