Το Ομάν επενδύει στην αγορά των bulkers

    230
    Το Ομάν επενδύει στην αγορά των bulkers

    Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

    Η ναυτιλιακή εταιρεία του Ομάν, Oman Shipping Company (OSC), σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά και να αποκτήσει μέχρι και 10 φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου για το σκοπό αυτό, ανέφερε ο Ταϊκ Μοχάμεντ Αλ Τζουάινι, Διευθύνων Σύμβουλος της Oman Shipping Company. Όπως εξηγήθηκε, η κίνηση οφείλεται στη σημαντική αύξηση των συνολικών εξαγωγών από το Ομάν.

    “Αυτός είναι ένας χώρος που θέλουμε να αποσπάσουμε. Τώρα εξάγουμε μικρά φορτία και αυτό δεν αρκεί. Θέλουμε η εταιρεία να διεισδύσει σε μεγαλύτερη κλίμακα “, σχολίασε ο Al Junaidi, προσθέτοντας ότι η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί από δύο έως δέκα bulkers για τη μεταφορά φορτίων.

    Επιπλέον, η OSC επιβεβαίωσε πρόσφατα το ανακοινωθέν σχέδιο αγοράς δυο μεταχειρισμένων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε δυο πλοία containers χωρητικότητας 3,000 TEU που θα αντικαταστήσουν τα πλοία που έχουν ναυλωθεί επί του παρόντος.

    Η OSC ιδρύθηκε το 2003, και κατέχει επί του παρόντος στόλο 51 ιδιόκτητων και ναυλωμένων πλοίων συνολικής χωρητικότητας άνω των 8 εκατομμυρίων dwt.

    Φωτό: omanship.co.om

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.