Η εφαρμογή “Virtual Trial” δίνει μια εναλλακτική λύση σε ναυπηγεία και πλοιοκτήτες

    358
    Η εφαρμογή “Virtual Trial” δίνει μια εναλλακτική λύση σε ναυπηγεία και πλοιοκτήτες

    Η νέα εφαρμογή του νηογνώμονα DNV GL με την ονομασία “Virtual Trial”, επιτρέπει στα ναυπηγεία και τους πλοιοκτήτες να χρησιμοποιούν προσομοίωση Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής (Computational Fluid Dynamics -CFD) προκειμένου να αναλύουν και να συγκρίνουν την επίδραση των σχεδιαστικών παραλλαγών του κύτους στην κατανάλωση του καυσίμου σε πλήρη κλίμακα.

    Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι διαθέσιμα εντός μιας εβδομάδας, σε μορφή ηλεκτρονικής έκθεσης. Στην έκθεση αυτή οι χρήστες μπορούν να δουν τα αποτελέσματα της CFD ανάλυσης καθώς και τον σχεδιασμό σε τρισδιάστατη μορφή, αποκτώντας έτσι περισσότερες γνώσεις πάνω στις λεπτομέρειες που αφορούν τη ροή γύρω από τη γάστρα.

    Καθώς η τεχνολογία προσομοίωσης CFD έχει ωριμάσει, έχει γίνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές δοκιμές μοντέλων πλοίων, μειώνοντας ταυτόχρονα το χρόνο και το κόστος παραγωγής. Ωστόσο, οι υπολογιστικοί πόροι και η τεχνογνωσία γύρω από το σχεδιασμό και την πραγματοποίηση τέτοιων δοκιμών δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένα.

    Ο κ. Carsten Hahn, Product Manager στο DNV GL – Maritime ανέφερε: « Αυτό που έχουμε πετύχει με το Virtual Trial είναι να επιτρέψουμε στους πελάτες μας να τρέχουν προσομοιώσεις CFD, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν στην τεχνογνωσία στον τομέα του CFD. Οι εικονικές δοκιμές μπορούν να πραγματοποιηθούν με πλήρη ανωνυμία, από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, απλά ανεβάζοντας το αρχείο γεωμετρίας της γάστρας και καθορίζοντας το προφίλ λειτουργίας».

    Φωτό: dnvgl.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.