Σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο εξελίσσεται το Ντουμπάι

Σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο εξελίσσεται το Ντουμπάι

314
Σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο εξελίσσεται το Ντουμπάι

Μνημόνια συνεργασίας υπέγραψε πρόσφατα το Maritime Cluster Office στο Ντουμπάι (DMCO) με το γερμανικό Maritimes Cluster Norddeutschland και το Vancouver International Maritime Cluster του Καναδά. Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν μέρος της πολιτικής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ενισχυθεί περαιτέρω η θέση του Ντουμπάι αλλά και η χώρα γενικότερα ως πόλος έλξης για πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται τοπικά, αλλά και πλοιοκτήτες διεθνούς εμβέλειας, διαχειριστές λιμανιών και επενδυτές. Τα μέρη που σύναψαν τα μνημόνια συνεργασίας συμφώνησαν να μοιραστούν τις επιτυχημένες διεθνείς εμπειρίες τους και τις βέλτιστες πρακτικές τους στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, της τεχνολογικής καινοτομίας και άλλων σημαντικών τομέων που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή συστάδα.

Ο Πρόεδρος του Ports, Customs & Free Zone Corporation στο Ντουμπάι και Πρόεδρος της DMCA (Dubai Maritime City Authority), Sultan Ahmed Bin Sulayem, επεσήμανε ότι με τις νέες συμφωνίες θα διαμορφωθεί ένας σαφής χάρτης πορείας για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στα ναυτιλιακά κέντρα του Ντουμπάι, του Αμβούργου και του Βανκούβερ.

Ο κ. Amer Ali, εκτελεστικός διευθυντής της DMCA, δήλωσε ότι «η διεθνής συνεργασία αποτελεί ένα βήμα προς την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τομέα της ναυτιλίας». Όπως ανέφερε ο ίδιος, αναμένεται μέσω των συμφωνιών αυτών να αυξηθεί η συμβολή της ναυτιλίας στο ΑΕΠ του Ντουμπάι, που σήμερα αντιπροσωπεύει το 7% αυτού ($7,32 δις).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.