Σε πώληση εφτά πλοίων της προχωρά η Diana Containerships

Σε πώληση εφτά πλοίων της προχωρά η Diana Containerships

487
Σε πώληση εφτά πλοίων της προχωρά η Diana Containerships

Η Diana Containerships ανακοίνωσε πως προχωρά σε πώληση έως και εφτά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έναντι $104 εκατ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια πλοία θα πωληθούν, ούτε το όνομα του αγοραστή τους, αλλά αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι πωλήσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Τα έσοδα από την πώληση των πλοίων θα χρησιμοποιηθούν από την Diana Containerships για την αποπληρωμή του χρέους της από τη δανειακή σύμβαση ύψους $35 εκατ. με την Addiewell Ltd. και άλλη μία ύψους $40 εκατ. με την Diana Shipping Inc.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αναστάσιος Μαργαρώνης, δήλωσε ότι «πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές αντανακλούν τους ελκυστικούς όρους πώλησης των πλοίων στην τρέχουσα αγορά, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό της εταιρείας μας, θα μειώσει το μέσο όρος ηλικίας του στόλου μας και θα επιτρέψει στην Diana Containerships να ακολουθήσει μια στρατηγική επιλεκτικής απόκτησης νέων σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.»

Φωτό: dcontainerships.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.