Δυναμική πορεία ανάπτυξης και το 2018 για την AEGEAN

Δυναμική πορεία ανάπτυξης και το 2018 για την AEGEAN

396
Δυναμική πορεία ανάπτυξης και το 2018 για την AEGEAN

«Το 2018 θα αποτελέσει ακόμη μια χρονιά διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας μας» δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου o Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, παρουσιάζοντας το νέο διευρυμένο πρόγραμμα της εταιρείας για το επόμενο έτος. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που ελληνική αεροπορική εταιρεία πετυχαίνει να μεταφέρει με τις πτήσεις της περισσότερους από 13.000.000 επιβάτες, πρόκειται για ένα ιστορικό ρεκόρ, αν συνυπολογιστεί πως το 2013 η εταιρεία μετέφερε 8.843.550 επιβάτες.

Το νέο πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ένα δίκτυο 153 προορισμών, σε 44 συνολικά χώρες, με 16,6 εκ. διαθέσιμες θέσεις, 700,000 περισσότερες από το 2017. Η ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας προσφέρει το 2018 αυξημένη προσβασιμότητα, μέσω και των νέων συνδέσεων, σε βασικές αγορές που αποτελούν κύριες πηγές τουρισμού για τη χώρα μας, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Με την ανάπτυξη της εταιρείας προσφέρεται άμεση απασχόληση, όπως τονίστηκε, σε 900 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2018 προστίθενται 18 νέα δρομολόγια που αντιστοιχούν σε 11 νέους προορισμούς από τη βάση της Αθήνας (Τορίνο, Παλέρμο, Μπολόνια και Λαμέτζια Τέρμε στην Ιταλία, Μάλαγα στην Ισπανία, Βασιλεία στην Ελβετία, Ζάγκρεμπ και Ζαντάρ στην Κροατία, Βίλνιους στη Λιθουανία, Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία και Σκόπια στην ΠΓΔΜ) και 7 νέα δρομολόγια από την Περιφέρεια (Κέρκυρα – Μόσχα, Σαντορίνη – Τελ Αβίβ, Μύκονος – Τελ Αβίβ, Μύκονος- Βηρυτός, Ρόδος – Λυών, Ρόδος – Βηρυτός, Ηράκλειο – Βηρυτός).

H AEGEAN συνεχίζει να επενδύει και στη στρατηγική ενίσχυσης του κόμβου της Αθήνας, κάτι που επιφέρει οφέλη τόσο για την ίδια την πόλη όσο και για τις άλλες περιοχές και τα νησιά της χώρας. Το 2018 η εταιρεία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 81 προορισμούς εξωτερικού. Επιπλέον, στοχεύει στην διεύρυνση της στήριξής της στον ελληνικό τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες.

Από αριστερά: Σταυρούλα Σαλούτση, διευθύντρια Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος και Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος AEGEAN
Από αριστερά: Σταυρούλα Σαλούτση, διευθύντρια Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος και Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος AEGEAN

Στη στρατηγική της εταιρείας εντάσσεται και η παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε ήδη σε αναβάθμιση των Lounges επιβατών σε Θεσσαλονίκη και Λάρνακα, ενώ μέχρι το τέλος του 2017 η εταιρεία αναβαθμίζει το Lounge επιβατών της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Μάλιστα, αρχές του 2018 θα ολοκληρωθεί και το νέο Lounge της Αθήνας για πτήσεις εκτός Schengen, το δεύτερο που θα διαθέτει η AEGEAN στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, o Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε με συνέπεια και συστηματικότητα να στηρίζουμε την προβολή της χώρας, των προϊόντων μας και των παραγωγών μας για την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών μας αλλά και στα σημαντικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσω των εμπορικών συνεργασιών των προγραμμάτων μας που συνεχώς εμπλουτίζουμε και εξελίσσουμε».

Ειδική αναφορά ο κ. Ε. Βασιλάκης έκανε και για το αεροδρόμιο της Πάρου, παρουσιάζοντάς το ως ένα καλό παράδειγμα των δυνατοτήτων που έχει η συνεργασία μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Βασιλάκης σημείωσε πως η εταιρεία προχωρά τις συζητήσεις της με Airbus και Boeing για ανανέωση του στόλου της και εκτιμά πως η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Τα νέα αεροσκάφη, 45 με 60 τον αριθμό, θα υπηρετήσουν τον στόχο της εταιρείας για ενίσχυση και περαιτέρω εδραίωση της θέσης της στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται προς τα τέλη του 2019 αρχές του 2020 και έως το 2025, ενώ η αξία αγοράς τους θα αγγίξει τα 2,5 με 3 δις δολάρια.Photo 1 Press Conference

Σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με ξένους επενδυτές, ο κ. Βασιλάκης σημείωσε πως η εταιρεία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες. Συγκεκριμένα τόνισε πως «εάν βρούμε κάτι που μας δίνει ευκαιρίες, τότε το συζητάμε», αλλά σε κάθε περίπτωση «θέλουμε να είμαστε υγιείς για τους μετόχους μας». Ενώ σημείωσε πως «θέλουμε βήματα με μέτρο χωρίς ρίσκα. Δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη της εταιρείας».

Τέλος, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ευρωπαϊκή αγορά της Ευρώπης με πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών, ακυρώσεις πτήσεων και παραδοσιακές εταιρείες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες, ανέφερε χαρακτηριστικά πως πλέον «αμνοί και ερίφια στην Ευρώπη ξακαθαρίζουν». Για τον Αντιπρόεδρο της AEGEAN, θα παραμείνουν στην Ευρώπη εν τέλει μόνο τα υγιή επιχειρηματικά σχήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτριος Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αναφέρθηκε στη μεγάλη προτεραιότητα που δίνει η εταιρεία στην εκπαίδευση των κυβερνητών των αεροσκαφών της. Μάλιστα, σημείωσε, πως έχει αρχίσει η εκπαίδευσή τους για χειρισμό καταστάσεων που περιλαμβάνουν αεροσκάφος σε ασυνήθεις καταστάσεις και την επαναφορά του από αυτές (Upset Prevention and Recovery Training), σύμφωνα με τις οδηγίες του Διεθνή Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ΙCΑΟ), αλλά όχι απλά σε εξομοιωτή αλλά σε πραγματικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος, με τη συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτό: aegeanair.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.