Η BP ενισχύει τον στόλο της με νέα δεξαμενόπλοια LNG

Η BP ενισχύει τον στόλο της με νέα δεξαμενόπλοια LNG

272
Η BP ενισχύει τον στόλο της με νέα δεξαμενόπλοια LNG
Φωτό Αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόφασή της να επενδύσει σχεδόν $1 δις για να ενισχύσει τον στόλο της σε δεξαμενόπλοια LNG ανακοίνωσε σε συνέντευξή της η Susan Dio, η οποία έχει αναλάβει την θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της BP Shipping από τον περασμένο Μάιο.

Όπως σημειώνει η ίδια στη συνέντευξή της στόχος της BP Shipping είναι να υποστηρίξει το μεγεθυνόμενο LNG portfolio της αλλά και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο αποκτώντας νέα πλοία, τα οποία θα είναι πιο αποδοτικά και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής για περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με το ναυτιλιακό έντυπο Hansa, η BP Shipping θα αποκτήσει έξι νέα δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα οποία αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της έως το 2019. Ήδη η εταιρεία έχει υπογράψει 20ετούς διάρκειας συμβόλαια με παρόχους LNG, όπως το Freeport LNG Development, L.P. στο Τέξας.

Να σημειωθεί ότι έως το 2035 η BP Shipping εκτιμά πως θα αυξηθεί σχεδόν κατά επτά φορές περισσότερο η δια θαλάσσης διακίνηση και εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου σε σχέση με την διακίνηση φυσικού αερίου μέσω αγωγών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/Lex van Lieshout

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.