Συμφωνίες μέγιστης σημασίας στον χώρο της ενέργειας

Συμφωνίες μέγιστης σημασίας στον χώρο της ενέργειας

96
Συμφωνίες μέγιστης σημασίας στον χώρο της ενέργειας

Προς τη δημιουργία fund ύψους $1 δις θα προχωρήσουν η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία. Το συγκεκριμένο fund θα «χρησιμοποιηθεί» σε επενδύσεις για ενεργειακά έργα, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι δύο χώρες, οι οποίες αποτελούν τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε ένα εύρος συμφωνιών για την ενίσχυση της συνεργασίας τους. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, αρκετές ρωσικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τον ενεργειακό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, για να προσφέρουν υπηρεσίες γεώτρησης στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ρώσος υπουργός προσέθεσε επίσης ότι και από την πλευρά εταιρειών της Σαουδικής Αραβίας υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία με ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς, όπως η Novatek, για την από κοινού παραγωγή αερίου στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.