H NanoPhos Marine λαμβάνει πιστοποίηση από τον Green Award

    412
    H NanoPhos Marine λαμβάνει πιστοποίηση από τον Green Award
    Από αριστερά προς δεξιά: κ. Keita Shinohara, Certification Manager (Green Award Foundation), κ. Γ. Μητρόπουλος, Technical Director (NanoPhos Marine), κ. J. Fransen, Executive Director (Green Award Foundation), Δρ. I. Αραμπατζής, CEO (NanoPhos/ NanoPhos Marine), Καπτ. Δ. Ματθαίου, Πρόεδρος (Green Award Foundation); κ. Κ. Αραμπατζή, Marine Division Director (NanoPhos Marine), κ. E Kαραδημητρίου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της NanoPhos, κ. Δ. Σκορδάς, R&D Director (NanoPhos/ NanoPhos Marine)

    Σε εορταστικό κλίμα έλαβε χώρα η ένταξη της NanoPhos Marine, της ελληνικής εταιρείας υφαλοχρωμάτων και ναυτιλιακών επιστρώσεων που αξιοποιεί τη νανοτεχνολογία για να προάγει την αποδοτικότητα και την περιβαλλοντολογική ασφάλεια, στους Green Award incentive providers.

    Η επίσημη τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα. Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου, Πρόεδρος του οργανισμού Green Award, απευθύνθηκε στη NanoPhos λέγοντας: “Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ναυτιλίας. Εν γένει, προάγουν την ασφάλεια και την αποδοτικότητα. Η νανοτεχνολογία βοηθά στην επίλυση μακρο-θεμάτων, η δε NanoPhos, αξιοποιώντας την, έχει καινοτομήσει στο χώρο των υφαλοχρωμάτων και των ναυτιλιακών επιχρισμάτων. Η Nanophos Marine αναπτύσσει και παράγει υλικά για την επίλυση κοινών προβλημάτων σε ανώτερο ποιοτικά επίπεδο. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως με την ένταξη τέτοιων εταιρειών στο σχήμα του Green Award.”

    Ο Δρ. Ιωάννης Αραμπατζής, ιδρυτής και CEO της NanoPhos – NanoPhos Marine, έλαβε το βραβείο του Green Award και σχολίασε: “Αποτελεί ιδιαίτερή μας τιμή η ένταξη στον οργανισμό Green Award, ως αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας της εταιρείας μας να προάγει με τα προϊόντα της νέες, αποδοτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και οικονομικά συμφέρουσες λύσεις στο χώρο της ναυτιλίας. Έχουμε φτάσει ως εδώ με την υποστήριξη και την αναγνώριση του κόσμου της ναυτιλίας και υποσχόμαστε πως θα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τις απεριόριστες δυνατότητες της νανοτεχνολογίας ώστε να προσφέρουμε στη ναυτιλιακή βιομηχανία με πρωτοπόρες ιδέες και προϊόντα”.

    DSC_0507

    Η NanoPhos Marine διαθέτει στη φαρέτρα της μία πλήρη γκάμα από φόρμουλες και  “έξυπνα” προϊόντα βασισμένα στις αρχές της νανοτεχνολογίας, προκειμένου να ενισχύσει τη λειτουργικότητα και να προάγει την ενεργειακή απόδοση των ποντοπόρων πλοίων. Η απόφαση για την ένταξη στο Green Award ήταν μία φυσική εξέλιξη.

    Ο οργανισμός Green Award πιστοποιεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια πλοία και εταιρείες που ξεπερνούν τις καθιερωμένες απαιτούμενες αξίες και τους κανονισμούς. Το πιστοποιητικό του Green Award αποτελεί σημείο ποιότητας, ενδεικτικό της εξαιρετικής διαχείρισης, της άριστης περιβαλλοντολογικής απόδοσης και των υψηλών προτύπων ασφαλείας του κατόχου.

    Η NanoPhos Marine δεσμεύτηκε στην προώθηση των ανωτέρω αξιών και θα ανταμείβει τα πιστοποιημένα πλοία με 8% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα και μία επιπλέον έκπτωση 10% σε επιλεγμένα προϊόντα, ώστε αυτή η συνεργασία να είναι ωφέλιμη για την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.