Στροφή προς την πυρηνική ενέργεια για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στροφή προς την πυρηνική ενέργεια για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

302
Στροφή προς την πυρηνική ενέργεια για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας πρόκειται να κατασκευαστεί το 2018 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Άμπου Ντάμπι και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ενιαίο πυρηνικό εργοστάσιο του κόσμου με συνολική παραγωγική ικανότητα ηλεκτρισμού 5.600 MW, διαθέτοντας τέσσερις αντιδραστήρες ικανότητος 1.400 MW, ο καθένας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο gulf business, o πρώτος αντιδραστήρας του εργοστασίου έχει κατασκευαστεί σε ποσοστό 96% και αναμένεται να λειτουργήσει από το επόμενο έτος, μόλις η εταιρεία Nawah, κοινοπραξία της ENEC (Emirates Nuclear Energy Company) και της KEPCO (Korea Electric Power Corporation) πάρει την απαιτούμενη άδεια για τη διαχείριση του εργοστασίου.

Ο δεύτερος και ο τρίτος αντιδραστήρας έχουν ολοκληρωθεί κατά 86% και 76%, ενώ ο τέταρτος κατά 54%.

Η πυρηνική ενέργεια που θα παράγει το εργοστάσιο αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 25% στο μείγμα της ενέργειας που θα παράγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως το 2021 όταν και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και των τεσσάρων αντιδραστήρων.

Το 2050 αναμένεται η πυρηνική ενέργεια μαζί με την ηλιακή να καταλαμβάνει περίπου το 50% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας μαζί με την ηλιακή ενέργεια, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας κ. Suhail al-Mazroui, προσθέτοντας ότι η αύξηση της ζήτησης της ηλεκτρικής ενέργειας στα ΗΑΕ κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8% ετησίως.

Τα πυρηνικά καύσιμα για τους αντιδραστήρες θα προέρχονται από τη Νότια Κορέα καθώς και από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες χώρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.