Ενδυνάμωση σε όλες τις αγορές για τον Ι. Αγγελικούση

Ενδυνάμωση σε όλες τις αγορές για τον Ι. Αγγελικούση

2388
Ενδυνάμωση σε όλες τις αγορές για τον Ι. Αγγελικούση

Μετά από σημαντικές επενδύσεις σε newbuldings στην αγορά των δεξαμενοπλοίων, ο σημαντικότερος -σε στόλο και τονάζ- Έλληνας της ποντοπόρου ναυτιλίας, Ιωάννης Αγγελικούσης, φαίνεται πως εξακολουθεί να κρατά αμείωτο το παραδοσιακό ενδιαφέρον του και για την αγορά χύδην ξηρού φορτίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και ΜΜΕ η Anangel Maritime πραγματοποίησε παραγγελία στα κινεζικά ναυπηγεία Shangai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS) για τη ναυπήγηση 2 νέων newcastlemax, με option για την κατασκευή ακόμη 2.

Τα νεότευκτα πλοία αναμένεται πως θα παραδοθούν έως τις αρχές του 2020, ενώ το σύνολο της επένδυσης εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα $190 εκ. σύμφωνα με διεθνείς πηγές και ΜΜΕ.

Σημειώνεται πως η εταιρεία Anangel Maritime Services Inc., μέλος του ομίλου Αγγελικούση (Anangel Maritime Inc., Maran Tankers Management Inc. και Maran Gas Maritime Inc.) διαχειρίζεται στόλο 51 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, 45 εκ των οποίων φέρουν την ελληνική σημαία. Η πλειονότητα του στόλου της κραταιάς Anangel είναι Capesize με μέσο όρο ηλικίας μόλις 6,5 έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.