Η Dorian LPG στρέφει το ενδιαφέρον της σε καύσιμα φιλικότερα προς το...

Η Dorian LPG στρέφει το ενδιαφέρον της σε καύσιμα φιλικότερα προς το περιβάλλον

139
Η Dorian LPG στρέφει το ενδιαφέρον της σε καύσιμα φιλικότερα προς το περιβάλλον

Η Dorian LPG πρόκειται να συνεργαστεί με τον αμερικάνικο νηογνώμονα ABS για τη διεξαγωγή μιας οικονομοτεχνικής μελέτης αναφορικά με την χρήση του LPG ως καυσίμου στα πλοία της εταιρείας, κατηγορίας VLGC (Very Large Gas Carriers). Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της πρόθεσης της Dorian να ανταποκριθεί στους διεθνείς κανονισμούς του IMO για μειωμένες εκπομπές θείου από τα πλοία.

Με ανακοίνωσή της η Dorian LPG αναφέρει ότι εφόσον η χρήση LPG κριθεί ως οικονομικά βιώσιμη, τότε θα αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση με στόχο τη συμμόρφωση στις διεθνείς απαιτήσεις για τη μείωση των εκπομπών των αέριων ρύπων.

Στο πλαίσιο του ναυπηγικού της προγράμματος η Dorian LPG σχεδιάζει τα πλοία της με τέτοιον τρόπο που να μπορούν να καταναλώσουν μελλοντικά ως καύσιμο υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG). Η χρήση του LPG ως καύσιμο προσφέρει ένα ακόμη πλεονέκτημα στα πλοία, καθώς υπάρχουν πάνω από 1.000 λιμάνια παγκοσμίως στα οποία υπάρχουν εγκαταστάσεις αποθήκευσης του συγκεκριμένου καυσίμου.

Φωτό: dorianlpg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.