Νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα στην αξιακή αλυσίδα του LNG

Νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα στην αξιακή αλυσίδα του LNG

224
Νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα στην αξιακή αλυσίδα του LNG

Η εταιρεία Samsung Heavy Industries Co., Ltd. (“SHI”) ανέπτυξε με επιτυχία το δικό της σύστημα επαναεριοποίησης LNG για LNG-FSRU. Το νέο αυτό σύστημα, με την ονομασία «S-Regas(GI)», χρησιμοποιεί γλυκόλη προκειμένου να πετύχει την επαναεριοποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

To S-Regas(GI) αποτελεί το τελευταίο επίτευγμα της SHI για την επαναεριοποίηση του LNG, μετά το σύστημα επαναεριοποίησης με θαλασσινό νερό. To S-Regas(GI) μειώνει την πιθανότητα διάβρωσης από την παραδοσιακή μέθοδο θέρμανσης του LNG με θαλασσινό νερό και αποτελεί μία ακόμη ενεργειακά αποδοτική λύση από την SHI, η οποία εξοικονομεί 5% περισσότερη ενέργεια.

Το εν λόγω σύστημα επαναεριοποίησης επιτρέπει όχι μόνο εξοικονόμηση κόστους, αλλά και βελτίωση του προγραμματισμού και της διαχείρισης της ποιότητας, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγεσία της SHI στην αγορά των LNG-FSRU.

Εκπρόσωπος της SHI δήλωσε: «Η in-house ανάπτυξη του συστήματος επαναεριοποίησης LNG βελτιώνει την ασφάλεια και την απόδοση των LNG-FSRU. Η SHI θα συνεχίσει να ηγείται της αγοράς αναπτύσσοντας τεχνολογίες επόμενης γενιάς σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα του LNG. Με αποδεδειγμένο ιστορικό και εμπειρία, θα καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών, όπως η εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα του LNG και η σταθερή απόδοση».

Φωτό: samsungshi.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.