Έντεκα νέα containerships για την Mediterranean Shipping Company

Έντεκα νέα containerships για την Mediterranean Shipping Company

264
Έντεκα νέα containerships για την Mediterranean Shipping Company

Σε παραγγελία έντεκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 22.000 TEUs έκαστο, προχωρά η Mediterranean Shipping Company (MSC), όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα. Η συγκεκριμένη παραγγελία πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Εκπρόσωπος της MSC αναφέρει ότι τα νέα containerships πρόκειται να αντικαταστήσουν ένα σημαντικό αριθμό πλοίων της εταιρείας, χωρητικότητας 13.000- 14.000 TEUs, τα οποία θα είναι off-hire τα επόμενα χρόνια.

Η συγκεκριμένη παραγγελία από την MSC έρχεται λίγες μέρες αφότου η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM επιβεβαίωσε ότι προχώρησε σε παραγγελία για εννέα containerships, χωρητικότητας 22.000 TEUs έκαστο, από τα κινέζικα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co και Hudong-Zhonghua Shipbuilding.

Η συνεχής τάση των εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να ναυπηγούν νέα πλοία συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά οδηγεί συγχρόνως σε ένα νέο κύκλο υπερπροσφοράς πλοίων στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων, εκτός και αν οδηγηθεί προς διάλυση σημαντικός αριθμός containerships για να μπορέσει να επέλθει μια ισορροπία στην εν λόγω αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.