Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος η ασφάλεια στη ναυτιλία

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος η ασφάλεια στη ναυτιλία

127
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος η ασφάλεια στη ναυτιλία

Επικεφαλής Ακτοφυλακών από 34 χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Νότια Κορέα, η Κίνα, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, η Ρωσία και η Γαλλία έδωσαν το παρόν στο «Coast Guard Global Summit», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Τόκιο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνεργασία μεταξύ των ακτοφυλακών των χωρών για την αντιμετώπιση πειρατικών και τρομοκρατικών επιθέσεων σε πλοία, περιστατικών ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πετρελαιοκηλίδες, αλλά και του αυξανόμενου αριθμού λαθρεπιβατών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «The Japan Times», o κ. Satoshi Nakajima, Διοικητής της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να σχηματιστεί μια διαπεριφερειακή συνεργασία που να ανταποκρίνεται στις περιβαλλοντικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στη ναυτιλία σε διεθνές επίπεδο, επισημαίνοντας τις πρόσφατες ανυπολόγιστες καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι τυφώνες σε ΗΠΑ, Χονγκ Κονγκ κ.ά., όπου η συνδρομή της ακτοφυλακής για παροχή βοήθειας είναι καθοριστική.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SOUTH KOREA NAVY /

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.