Εκρηκτική άνοδο για την αεροπορική αγορά της NA Ασίας

Εκρηκτική άνοδο για την αεροπορική αγορά της NA Ασίας

62
Εκρηκτική άνοδο για την αεροπορική αγορά της NA Ασίας

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έκθεση της αμερικανικής Boeing, που παρουσιάστηκε στη Σιγκαπούρη την περασμένη Πέμπτη, η αεροπορική αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας θα καταγράψει την υψηλότερη ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο, αγγίζοντας το 6,2%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον παγκόσμιο μέσο όρο, ο οποίος δεν θα ξεπεράσει το +1,5%.

Σύμφωνα με την έκθεση της Boeing για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της αεροπορικής αγοράς της ΝΑ Ασίας την επόμενη εικοσαετία θα απαιτηθούν 4.210 αεροσκάφη, η αξία των οποίων εκτιμάται σε $650 δις.

Για την Boeing η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί προτεραιότητα. «Ο σκληρός ανταγωνισμός και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επιβατών υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες της νοτιοανατολικής Ασίας να αναζητήσουν για τους στόλους τους τα πλέον αποδοτικά και προηγμένα αεροσκάφη», δηλώνει ο Dinesh Keskar, ανώτερος αντιπρόεδρος της Boeing Commercial Airplanes υπεύθυνος για το τμήμα πωλήσεων στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού και Ινδίας.

Η Boeing έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση των πωλήσεων των αεροσκαφών της οικογένειας των 737 ΜΑΧ, συμπεριλαμβανομένου του 737 ΜΑΧ 10, καθώς και του 787 Dreamliner, ενώ εκτιμά πως η οικογένεια αεροσκαφών 737 ΜΑΧ θα κυριαρχήσει στις πωλήσεις της, αγγίζοντας σχεδόν το 70% των νέων παραδόσεων στη ΝΑ Ασία.

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ζήτηση σε αεροσκάφη, η έκθεση της Boeing κάνει λόγο για 41.030 νέα αεροσκάφη, που θα χρειαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας την επόμενη 20ετία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/BOEING

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.