Επέκταση της Damen και στη Μαύρη Θάλασσα

Επέκταση της Damen και στη Μαύρη Θάλασσα

131
Επέκταση της Damen και στη Μαύρη Θάλασσα

Η ολλανδική Damen συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αυτήν την φορά στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στο Νοβοροσίσκ. Ο ναυπηγικός όμιλος Damen σχεδιάζει να δημιουργήσει στο μεγάλο ρωσικό λιμάνι ένα κέντρο υποστήριξης των πελατών του και γι΄αυτό το λόγο έχει έρθει σε επαφή υπογράφοντας σχετική επιστολή προθέσεων (LOI) με τον ρωσικό όμιλο logistics «Delo».

Πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης για τον αυξανόμενο αριθμό των πλοίων που κατασκευάζει η Damen και τα οποία δραστηριοποιούνται στη Μαύρη Θάλασσα, που προς το παρόν εκτιμούνται σε περισσότερα από 30. Από την πλευρά του ο όμιλος Delo θα ενισχύσει το έργο της Damen θέτοντας σε υπηρεσία, για την ικανοποίηση των αναγκών του ολλανδικού ομίλου στο Νοβοροσίσκ, σε πρώτη φάση, τρία ρυμουλκά.

Η συνεργασία, όμως, της Damen αφορά και την εταιρεία DeloPorts, θυγατρική του ομίλου Delo. Συγκεκριμένα η Damen αποκτά δυνατότητα αξιοποίησης των ναυπηγοεπισκευαστικών εγκαταστάσεων της DeloPorts που βρίσκονται στο λιμένα του Νοβοροσίσκ, στην βορειοανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας (Aleksino Port Marina Shipyard).

Να σημειωθεί πως ο ναυπηγικός όμιλος Damen δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο διαθέτοντας συνολικά 33 ναυπηγεία, στα οποία απασχολούνται 9.000 εργαζόμενοι.

Φωτό: damen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.