Η απάντηση της Danaos για το περιστατικό που συνέβη στο Περού

    1880
    Η απάντηση της Danaos για το περιστατικό που συνέβη στο Περού

    Με δελτίο Τύπου η Danaos Shipping Co Ltd. διευκρινίζει την θέση της αναφορικά με την ανεύρεση ναρκωτικών ουσιών σε πλοίο της εταιρείας στο λιμάνι του llo στο Περού.

    Η εταιρεία αναφέρει τα ακόλουθα: «H Danaos Shipping Co Ltd.  στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν αυτά βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα διεξήχθη στο πλοίο “DIMITRIS C”, χωρητικότητας 40.102 dwt,  από το πλήρωμά του, στο λιμάνι Ilo του Περού στις 14 Σεπτεμβρίου.

    Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο μέρος, βρέθηκε από μέλη του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου, ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους του P&I Club, στο οποίο το πλοίο είναι ασφαλισμένο. Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες. Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας προχώρησε σε ανάκριση ορισμένων μελών του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 17 Σεπτεμβρίου στις 15:00».

    Φωτό: danaos.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.