Ισχυρή παραμένει η ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα

Ισχυρή παραμένει η ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα

134
Ισχυρή παραμένει η ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα

Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

Ο Αύγουστος τερμάτισε με ισχυρές κινεζικές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, καταγράφοντας τα υψηλότερα επίπεδα μέχρι στιγμής φέτος.

Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας ήταν περίπου 88,9 εκατ. τόνοι τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων και λιμένων που συνέταξαν η Thomson Reuters Supply Chain και οι προγνώσεις εμπορευμάτων. Τα επίπεδα εισαγωγών του Αυγούστου υπερβαίνουν τους 85,4 εκατ. τόνους του Ιουλίου και τους 86,5 εκατ. τόνους του Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δεδομένα παρακολούθησης των πλοίων, από την Thomson Reuters Supply Chain δεν ευθυγραμμίζονται ακριβώς με τους επίσημους τελωνειακούς αριθμούς της Κίνας, καθώς δε συμπεριλαμβάνουν το σιδηρομετάλλευμα που φτάνει σιδηροδρομικά από τις γειτονικές χώρες και υπάρχουν επίσης μικρές αποκλίσεις ως προς το πότε καταγράφονται τα φορτία. Ωστόσο, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η ζήτηση της Κίνας για σιδηρομετάλλευμα παραμένει ισχυρή και αξιοσημείωτα συνεπής.

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2017, οι συνολικές εισαγωγές δια θαλάσσης ανήλθαν σε 671,6 εκατ. τόνους παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,6% από τα 648,1 εκατ που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο το 2016. Μέχρι στιγμής φέτος κάθε μήνα σημειώνονται εισαγωγές άνω των 80 εκατ. τόνων, με εξαίρεση τους 75,8 εκατ. τόνους τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ωστόσο, αν ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας 30 ή 31 ημερών, οι εισαγωγές θα είχαν υπερβεί και τα 80 εκατ. τόνους. Συνολικά, η εικόνα που προκύπτει από τις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας μέχρι το 2017 δείχνει μια σταθερή αλλά όχι θεαματική ανάπτυξη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.