Τα Fincantieri προχωρούν σε ναυπηγήσεις νέων κρουαζιερόπλοιων

Τα Fincantieri προχωρούν σε ναυπηγήσεις νέων κρουαζιερόπλοιων

72
Τα Fincantieri προχωρούν σε ναυπηγήσεις νέων κρουαζιερόπλοιων

Η Silversea Cruises υπέγραψε συμφωνία αξίας €310 εκατ. με τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri για τη ναυπήγηση ενός υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα φέρει την ονομασία «Silver Moon» και αναμένεται να ενταχθεί στο νέο στόλο της Silversea Cruises μέσα στο 2020. Θα έχει χωρητικότητα 40.700 τόνων, μεταφορική ικανότητα 596 επιβατών και θα παρέχει ευρύχωρους και φιλόξενους χώρους, ενώ θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα  συστήματα που συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην αποτροπή ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στη μείωση των επιπέδων θορύβου. Με την παραλαβή του «Silver Moon», η Silversea Cruises θα διαθέτει πλέον 10 υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια.

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri την ίδια περίοδο έχουν ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του νέου κρουαζιερόπλοιου της Princess Cruises, η οποία ανήκει στην Carnival Corporation. Το νέο κρουαζιερόπλοιο του οποίου η ονομασία δεν είναι γνωστή ακόμα, θα έχει χωρητικότητα 145.000 τόνους και θα διαθέτει μεταφορική ικανότητα 4.250 επιβατών.

Από το 1990 έως και σήμερα τα Fincantieri έχουν ναυπηγήσει 78 κρουαζιερόπλοια, γεγονός που δείχνει αφενός την υψηλή εξειδίκευση των ναυπηγείων, αφετέρου την εμπιστοσύνη των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας. Παρόλ’ αυτά τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία, τα οποία κατασκευάζουν τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, νιώθουν ήδη την απειλή από ναυπηγεία της Άπω Ανατολής και κυρίως από ναυπηγεία της Κίνας, τα οποία έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που θα οδηγήσει σε έντονο ανταγωνισμό μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Φωτό: silversea.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.