Ναυτικό δυστύχημα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σιγκαπούρης

    1227
    Ναυτικό δυστύχημα στην θαλάσσια περιοχή νότια της Σιγκαπούρης

    Από τη Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης έγινε γνωστό ότι σήμερα στις 00:40 (ώρα Σιγκαπούρης) το δεξαμενόπλοιο «KARTIKA SEGARA», σημαίας Ινδονησίας συγκρούστηκε με τη βυθοκόρο «JBB DE RONG 19», σημαίας Δομινικανής Δημοκρατίας. Η σύγκρουση έλαβε χώρα 1,7 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των νήσων Sisters που βρίσκονται νότια της Σιγκαπούρης. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να ανατραπεί η βυθοκόρος και να ημιβυθιστεί. Από τα 12 μέλη του πληρώματος της βυθοκόρου, εκ των οποίων οι έντεκα ήταν Κινέζοι και ο ένας Μαλαισιανός, τα επτά μπόρεσαν να διασωθούν, δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά ενώ τα υπόλοιπα τρία αγνοούνται.

    Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν ομάδες έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των αγνοούμενων καθώς και περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Ακτοφυλακής της Σιγκαπούρης, που συμμετείχαν στη διάσωση των επιβαινόντων στην βυθοκόρο.

    Το δεξαμενόπλοιο «KARTIGA SEGARA» δεν έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, ενώ το 26μελές πλήρωμά του, ινδονησιακής εθνικότητας, είναι καλά στην υγεία του.

    Από την έρευνα που έχει μέχρις ώρας διεξαχθεί προέκυψε ότι η βυθοκόρος έπλεε δυτικά της θαλάσσιας διαδρομής καθώς εισερχόταν στα στενά της Σιγκαπούρης, ενώ το δεξαμενόπλοιο έπλεε στα ανατολικά της διαδρομής.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/CHEW SENG KIM/THE STRAITS TIMES

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.