Στη Σαμοθράκη ένα forum για τις συνέργειες στην άγονη γραμμή

Στη Σαμοθράκη ένα forum για τις συνέργειες στην άγονη γραμμή

370
Στη Σαμοθράκη ένα forum για τις συνέργειες στην άγονη γραμμή
samothraki.gr

Η αξιοποίηση βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών και η προώθηση αειφορικών μορφών τουριστικής ανάπτυξης της Σαμοθράκης τίθενται στο επίκεντρο της διήμερης εκδήλωσης «Samothraki Open Forum» που διοργανώνεται από την εταιρεία Ιασίων υπό την αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουριστικού, πολιτιστικού και αγροδιατροφικού τομέα θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες αναβάθμισης και εξειδίκευσης του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων με άξονες το περιβάλλον, τη φύση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία. Στο πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνεται η διεξαγωγή εργαστηρίου με εισηγητές υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων για θέματα όπως η οικονομία της φιλοξενίας, η συνεργατικότητα, η χρηματοδότηση και εκπαίδευση, η ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων, η προώθηση τοπικών προϊόντων και το branding προορισμού. Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο: www.samothrakiopenforum.com.

«Η Σαμοθράκη είναι αναμφίβολα ένας τόπος διαφορετικών βιωμάτων και μπορεί να βρεθεί στην πρωτοπορία ενός αειφόρου Τουρισμού με αιχμή το φυσικό κάλλος, την αυθεντικότητα, την παράδοση και τον πολιτισμό της. Ο αειφόρος Τουρισμός έχει μέλλον στη χώρα μας εφόσον τον δούμε ως ένα οικοσύστημα μέσα στο οποίο διαφορετικοί κλάδοι μπορούν να συνεργάζονται και να γεννούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες: η αγροτική παραγωγή, η γαστρονομία, το design και το branding είναι συνιστώσες μιας νέας αντίληψης που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για όλους όσοι εμπλέκονται, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και φορείς. Αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να αναδείξουμε με το Samothraki Open Forum, το οποίο φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε σε ετήσια βάση», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου, Ιδρυτής & Δ/νων Σύμβουλος της Ιασίων.

Χορηγός επικοινωνίας του forum είναι τα “Ναυτικά Χρονικά”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.