Η Mitsui OSK Lines εισέρχεται στην αγορά των FSRUs

Η Mitsui OSK Lines εισέρχεται στην αγορά των FSRUs

114
Η Mitsui OSK Lines εισέρχεται στην αγορά των FSRUs

Η Mitsui OSK Lines (MOL) ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Swan LNG Private Limited (Swan LNG) για τη μακροχρόνια διαχείριση μιας Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), καθώς και τη διαχείριση μιας Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης ΥΦΑ (FSU), οι οποίες θα εξυπηρετούν τον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG της Swan LNG στο Gujarat της Ινδίας. Ο τερματικός σταθμός αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2020 και μέσω των μονάδων FSRU και FSU θα τροφοδοτεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο τις ανάγκες της ινδικής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς.

Σύμφωνα με την MOL, οι μονάδες FSRU χαρακτηρίζονται από ευελιξία και πρωτοπορία αναφορικά με την εφοδιαστική αλυσίδα του ΥΦΑ και αυτός είναι ο λόγος που η γιαπωνέζικη εταιρεία επενδύει σε αυτό το έργο.

Στόχος της MOL είναι να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά της μεταφοράς του LNG και να γίνει η μοναδική γιαπωνέζικη εταιρεία που θα  διαχειρίζεται πλωτή μονάδα FSRU.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη μονάδα FSRU που θα δραστηριοποιείται στην Ινδία και η MOL αποβλέπει στην επίτευξη κάθετης ολοκλήρωσης για το σύνολο της αλυσίδας μεταφοράς LNG.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VALDA KALNINA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.