Νέοι ιδιοκτήτες διασώζουν τον Όμιλο Rickmers

Νέοι ιδιοκτήτες διασώζουν τον Όμιλο Rickmers

215
Νέοι ιδιοκτήτες διασώζουν τον Όμιλο Rickmers

Σε γερμανικό κοινοπρακτικό σχήμα πέρασε το τμήμα διαχείρισης πλοίων του Ομίλου Rickmers, με κομβικούς σταθμούς δραστηριοποίησης σε Αμβούργο, Σιγκαπούρη και Κύπρο. Η συμφωνία εξαγοράς υπεγράφη την Πέμπτη 7 Αυγούστου.

Από τη μία πλευρά ως πωλητές ήταν η Rickmers Holding AG και οι άλλες εταιρείες του Ομίλου Rickmers και από την άλλη ως αγοραστής το κοινοπρακτικό σχήμα αποτελούμενο από τον Όμιλο Zeaborn, του Γερμανού επιχειρηματία από την Βρέμη Kurt Zech, και τον Γερμανό πλοιοκτήτη Bertram R.C. Rickmers, με καταγωγή από το Αμβούργο και άλλοτε ιδιοκτήτη της πτωχευμένης εταιρείας.

Στόχο της κοινοπραξίας αποτελεί η διεύρυνση των δραστηριοτήτων διαχείρισης πλοίων αλλά και η επένδυση χρηματικών ποσών για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Ενώ υπάρχει δέσμευση για διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Η επιτροπή των πιστωτών της Rickmers Holding AG, η οποία είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης την 1η Ιουνίου 2017, έχει ήδη εγκρίνει τη συναλλαγή, αλλά η ολοκλήρωσή της υπόκειται στην έγκριση και της Γερμανικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως μεταδίδει ο γερμανικός Τύπος η τιμή της εξαγοράς περιλαμβάνει διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στη συμφωνία υπάρχει η πρόβλεψη ότι η κοινοπραξία θα αναλάβει και τις υπόλοιπες επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου Rickmers μέσω εφαρμογής ενός σχεδίου πτώχευσης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/FOCKE STRANGMANN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.