Το «Seajet 2» προσέκρουσε στο λιμάνι της Σίφνου

Το «Seajet 2» προσέκρουσε στο λιμάνι της Σίφνου

1341
Το «Seajet 2» προσέκρουσε στο λιμάνι της Σίφνου

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το «Seajet 2» προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Σίφνου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο επιβάτες έχουν ελαφρά τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν για απαραίτητους προληπτικούς λόγους στο ιατρικό κέντρο της Σίφνου από το οποίο αποχώρησαν μετά τις απαραίτητες εξετάσεις. Οι υπόλοιποι 194 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν από το πλοίο με ασφάλεια.

Το ταχύπλοο καταμαράν έχει υποστεί υλικές ζημιές, συγκεκριμένα στο πρωραίο τμήμα στην πλώρη δεξιά. Το «Seajet 2», στο οποίο θα απαγορευθεί ο απόπλους, εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη-Κουφονήσια-Νάξο-Μύκονο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά. Οι επιβάτες που είχαν προορισμό τα άλλα νησιά, αναμένεται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Η εταιρεία “Seajets” με δελτίο Τύπο της ανακοίνωσε ότι το «SeaJet 2» θα παραμείνει εκτός δρομολογίων μέχρι και την Παρασκευή 8/09. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών της γραμμής του, η εταιρεία προχώρησε σε αναδιοργάνωση του πλέγματος των δρομολογίων της για τις 2 επόμενες ημέρες αντικαθιστώντας το «SeaJet 2» από το αδελφό του πλοίο «SuperJet» και το «SuperJet» στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς – Σέριφος –Σίφνος – Μήλος – Φολέγανδρος – Σαντορίνη – Ίος θα αντικατασταθεί από το Ε/Γ – Ο/Γ ταχύπλοο «Paros Jet». Οι επιβάτες του «Paros Jet» στη γραμμή της Ραφήνας θα εξυπηρετηθούν από το E/Γ-O/Γ ταχύπλοο πλοίο «Tera Jet» και σύμφωνα με την αναδιοργάνωση των δρομολογίων.

Πηγή/Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.