Νέο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο ναυπηγούν τα Fincantieri

Νέο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο ναυπηγούν τα Fincantieri

198
Νέο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο ναυπηγούν τα Fincantieri

Πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία των Fincantieri στην πόλη Sestri της Γένοβα η τελετή καθέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου «Seabourn Ovation», το οποίο αποτελεί το δεύτερο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο, μετά το «Seabourn Encore», της εταιρείας Seabourn Cruise Line, το οποίο ναυπηγείται από τα ιταλικά ναυπηγεία.

Το «Seabourn Ovation» πρόκειται να ξεκινήσει κρουαζιέρες την άνοιξη του 2018, από τη Βενετία με προορισμό την Βαρκελώνη και στη συνέχεια θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις θάλασσες της Βόρειας Ευρώπης. Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγείται σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι πλήρως εναρμονισμένο με την πολιτική εκσυγχρονισμού του στόλου της που υιοθετεί η Seabourn Cruise Line από το 2009, η οποία στοχεύει στην ενεργειακή αποδοτικότητα των πλοίων της και στην ελάχιστη δυνατή επίπτωση της λειτουργίας τους στο περιβάλλον.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο της Seabourn θα έχει μήκος 210 μ., πλάτος 28 μ. και χωρητικότητα 40.350 τόνων, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του θα φτάνει τους 18,6 κόμβους.

Φωτό: carnivalcorp.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.