Μείωση στα τέλη των λιμένων της Κίνας

Μείωση στα τέλη των λιμένων της Κίνας

65
Μείωση στα τέλη των λιμένων της Κίνας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μειωθούν ορισμένα λιμενικά τέλη στους λιμένες της χώρας. Η νέα τιμολογιακή πολιτική θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει πέντε χρόνια. Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό πλοίων στα λιμάνια της χορηγώντας τους οικονομικά κίνητρα, καθώς πολλές είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες που αγωνίζονται να επιβιώσουν.  Εκτιμάται ότι με τη νέα τιμολογιακή πολιτική οι ναυτιλιακές εταιρείες θα εξοικονομούν περίπου $30 εκατ. ανά έτος.

Το νέο σύστημα χρέωσης στα λιμάνια της Κίνας θα περιλαμβάνει επίσης αναπροσαρμογές στα πλοηγικά τέλη και στα τέλη ρυμούλκησης.

Ο κ. Wu Chungeng, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών της χώρας δήλωσε ότι οι προηγούμενες αλλαγές στα λιμενικά τέλη της Κίνας που είχαν εφαρμοστεί από το 2014 έχουν συμβάλλει στη μείωση των εξόδων των ναυτιλιακών εταιρειών κατά $151 εκατ. ετησίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.