Τα Εμιράτα αντεπιτίθενται με τη διεθνή λιμενική τους πολιτική

Τα Εμιράτα αντεπιτίθενται με τη διεθνή λιμενική τους πολιτική

75
Τα Εμιράτα αντεπιτίθενται με τη διεθνή λιμενική τους πολιτική

Η DP World, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης λιμένων, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει τη δεύτερη φάση για την βόρεια επέκταση του τερματικού σταθμού «Prince Rupert’s Fairview Container Terminal» στο Βανκούβερ του Καναδά.

Σύμφωνα με την εταιρεία η επέκταση αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση της ετήσιας χωρητικότητας του τερματικού σταθμού «Prince Rupert» από 750.000 TEUs σε 1,35 εκατ. TEUs ετησίως, με την κατασκευή μιας δεύτερης αποβάθρας στο λιμάνι, μήκους 440μ..

Σύμφωνα με την DP World, ο αναβαθμισμένος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στο Βανκούβερ θα είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετήσει σημαντικό όγκο των εισαγωγικών και εξαγωγικών ροών μεταξύ Ασίας και Βόρειας Αμερικής.

Στην επίσημη ανακοίνωση της DP World, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην στρατηγική θέση που κατέχει ο τερματικός σταθμός «Prince Rupert» στη θαλάσσια διαδρομή του Ειρηνικού ωκεανού. Γίνεται επίσης λόγος στη δυνατότητα του νέου τερματικού σταθμού να δέχεται megacontainerships, χωρητικότητας άνω των 20.000 TEUs.

Η DP World έχει ιδιαίτερες βλέψεις διεθνοποίησης και υπερανάπτυξης, καθώς επεκτείνει την παρουσία της σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από τον περασμένο χρόνο η εταιρεία διαχείρισης λιμένων έχει επεκτείνει την παρουσία της σε λιμένες όπως αυτούς της Αφρικής, έχει αυξήσει τα ποσοστά συμμετοχής της σε λιμάνια, ενώ η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει την κατασκευή ενός σύγχρονου τερματικού σταθμού στο λιμένα της Λεμεσού για την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων.

Φωτό: dpworld.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.