Η Βαλένθια επενδύει σε διατροπικά δίκτυα μεταφορών

Η Βαλένθια επενδύει σε διατροπικά δίκτυα μεταφορών

52
Η Βαλένθια επενδύει σε διατροπικά δίκτυα μεταφορών

Η Λιμενική Αρχή της Βαλένθια ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επενδύσεις ύψους €100 εκατ. με στόχο να βελτιωθεί η σύνδεση του λιμένα με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι εργασίες για την αναβάθμιση των συνδέσεων θα ξεκινήσουν το 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2021. Εντός του 2018 πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες, αξίας €3 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού σταθμού που βρίσκεται στην αποβάθρα «Principe Felice» και εργασίες, αξίας €2 εκατ. για την αναβάθμιση του δικτύου της κοινότητας «El Astillero» στην οποία δραστηριοποιούνται εταιρείες ναυπηγοεπισκευής.

Στη συνέχεια άλλα €7,6 εκατ. θα δοθούν για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Sagunto-Teruel-Zaragoza και €1 εκατ. για τον σιδηροδρομικό σταθμό Fuente de San Luis , ο οποίος αποτελεί μέρος του μεσογειακού διαδρόμου του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Για την περίοδο 2019-2021 οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα €44 εκατ. τα οποία θα διατεθούν για τη συνολική βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου με σκοπό την εξυπηρέτηση τρένων υψηλής ταχύτητας.

Φωτό: autoridad portuaria de valencia

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.