Κέρδη για την πετρελαϊκή Sovcomflot

Κέρδη για την πετρελαϊκή Sovcomflot

107
Κέρδη για την πετρελαϊκή Sovcomflot

Η Sovcomflot ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη ύψους $15,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2017, σημαντικά μειωμένα από τα κέρδη ύψους $166 εκατ. που είχε την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Sergey Frank, ανέφερε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 ήταν πολύ δύσκολο για την παγκόσμια αγορά δεξαμενοπλοίων, καθώς οι ναύλοι έπεσαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η εταιρεία έμεινε πιστή στην στρατηγική της και προχώρησε σε καινοτομίες, όπως η απόκτηση του «Christophe de Margerie», το οποίο ναυπηγήθηκε για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου στο έργο «Yamal- LNG» και είναι ικανό να διαπλεύσει το Βόρειο Πέρασμα χωρίς τη συνοδεία παγοθραυστικών.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους η εταιρεία παρέλαβε επίσης τα υπερσύγχρονα παγοθραυστικά «Gennadiy Nevelskoy» και «Stepan Makarov» και επίσης έχει προβεί στην παραγγελία πλοίων κατηγορίας Aframax τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Να σημειωθεί ότι από το φθινόπωρο του 2015 η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 25% της ρωσικής κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ρωσική κυβέρνηση προσδοκά ότι η πώληση αυτή, η οποία ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, θα αποφέρει έσοδα ύψους $409 εκατ., τα οποία θα καλύψουν το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.