Αυξημένα τα περιστατικά λαθρεπιβατών τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις γωνιές του...

Αυξημένα τα περιστατικά λαθρεπιβατών τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη

42
Αυξημένα τα περιστατικά λαθρεπιβατών τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις γωνιές του πλανήτη

Το West of England P& I Club, ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους δώδεκα μήνες, έχουν καταγραφεί 60 περιπτώσεις με 220 λαθρεπιβάτες σε εμπορικά πλοία, οι οποίες κοστίζουν $1,6 εκατ. στα P& I Clubs.

Από έρευνα που έχει γίνει από το West of England, έχει προκύψει ότι στα λιμάνια της Αφρικής εμφανίζεται ο μεγαλύτερος αριθμός λαθρεπιβατών, με το Λάγκος και τα υπόλοιπα λιμάνια της Νιγηρίας να βρίσκονται στην υψηλότερη θέση της κατάταξης.

Τα περιστατικά λαθρεπιβατών έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα, και στους λιμένες της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης, έχει παρατηρηθεί ότι οι λαθρεπιβάτες επιβιβάζονται σε όσα πλοία αναχωρούν από λιμάνια στη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το P& I Club επισημαίνει ότι ένας τυπικός χώρος όπου κρύβονται οι λαθρεπιβάτες είναι το στεγανό διαμέρισμα στον κορμό του πηδαλίου του πλοίου και συνίσταται να τοποθετηθεί ένα μεταλλικό πλέγμα για να αποθαρρύνει τους λαθρεπιβάτες να βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ORIETTA SCARDINO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.