Νέες εξελίξεις για την ενίσχυση του νηολογίου της Σαουδικής Αραβίας

Νέες εξελίξεις για την ενίσχυση του νηολογίου της Σαουδικής Αραβίας

196
Νέες εξελίξεις για την ενίσχυση του νηολογίου της Σαουδικής Αραβίας

Η Bahri, εταιρεία με ηγετική θέση στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών και των υπηρεσιών logistics, ανακοίνωσε την εγγραφή του δεξαμενόπλοιου «ASLAF», στο νηολόγιο της Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται πως το VLCC «ASLAF» ναυπηγήθηκε τον Ιούλιο του 2017 από την Hyundai Heavy Industries (HHI) και αποτελεί το 39ο VLCC της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον κρατικό ναυτιλιακό κολοσσό της Σαουδικής Αραβίας, σηματοδοτεί την απόφαση της Bahri να εγγράψει όλα τα πλοία του στόλου της στο νηολόγιο της χώρας μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη στρατηγική επιλογή της Bahri να αποδεσμευτεί από τα αλλοδαπά νηολόγια προκειμένου να έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων ενόψει των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Τη συγκεκριμένη απόφαση ενδέχεται να υιοθετήσουν και άλλα κράτη της Αραβικής Χερσονήσου, εντείνοντας τον “πόλεμο” των νηολογίων.

Η Bahri αναμένει την παραλαβή δύο ακόμη πλοίων κατηγορίας VLCC, πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της ως ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης και διαχειριστής πλοίων κατηγορίας VLCC στον κόσμο.

Φωτό: bahri.sa

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.