Αργεί η ανάκαμψη στα πλοία μεταφοράς LPG

Αργεί η ανάκαμψη στα πλοία μεταφοράς LPG

145
Αργεί η ανάκαμψη στα πλοία μεταφοράς LPG
flickr.com

Όπως αναφέρεται στην τελευταία έκθεση του LPG Forecaster, που δημοσιεύει η Drewry, η πρόβλεψη για τους χαμηλούς ναύλους τον επόμενο χρόνο στην αγορά των πλοίων μεταφοράς LPG ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της αξίας των μεταχειρισμένων πλοίων, κατηγορίας VLGC (Very Large Gas Carrier).

Οι ναυτιλιακοί αναλυτές από τις αρχές του έτους είχαν εκφράσει την επιφύλαξή τους σχετικά με την πορεία των ναύλων στην αγορά των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου, ιδιαίτερα των πλοίων κατηγορίας VLGC. Στην πραγματικότητα τα έσοδα των πλοίων στην spot αγορά βρίσκονται σε κατώτερα επίπεδα από τα λειτουργικά τους κόστη, μια εικόνα που σύμφωνα με την Drewry δεν θα αλλάξει τους επόμενους δώδεκα μήνες, λόγω της μεγάλης αύξησης του στόλου. Η ανάκαμψη της αγοράς εκτιμάται να επέλθει μετά τα μέσα του 2018, όταν και θα παρατηρηθεί μείωση στον ρυθμό ανάπτυξης του στόλου, λόγω των μειωμένων παραγγελιών για νέα πλοία που καταγράφονται τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο κ. Shresth Sharma, αναλυτής της Drewry επισημαίνει ότι δεδομένων των χαμηλών ναύλων που προβλέπονται στην αγορά των LPG πλοίων τους επόμενους δώδεκα μήνες, αναμένεται σημαντική μείωση στις τιμές των μεταχειρισμένων πλοίων, κατηγορίας VLGCs, που μπορεί να φτάσει και το 8% κατά το επόμενο έτος.

Drewry LPG Foto

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.