Σαρωτικές κυρώσεις θέτει η Κίνα στη Βόρεια Κορέα

Σαρωτικές κυρώσεις θέτει η Κίνα στη Βόρεια Κορέα

92
Σαρωτικές κυρώσεις θέτει η Κίνα στη Βόρεια Κορέα

Σύμφωνα με την “South China Morning Post”, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα θέσει νέες κυρώσεις στις εισαγωγές εμπορευμάτων από τη Βόρεια Κορέα. Ο Υπουργός Εμπορίου της Κίνας ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι κυρώσεις θα επεκταθούν στην απαγόρευση εισαγωγών σιδήρου, σιδηρομεταλλευμάτων, άνθρακα και θαλασσινών ειδών από τη Βόρεια Κορέα. Το γεγονός αυτό έρχεται μετά την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλουν κυρώσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Εκτιμάται ότι μετά τις νέες κυρώσεις θα πληγεί σημαντικά η οικονομία της Βόρειας Κορέας, ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές δεν είναι σαφές κατά πόσο οι κυρώσεις μπορούν να ανακόψουν τα πυρηνικά σχέδια της χώρας.

Στις 6 Αυγούστου 2017 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε αυστηρές κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ. Οι κυρώσεις αυτές ήρθαν μετά την ανακοίνωση από μέρους της Κίνας τον περασμένο Φεβρουάριο ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το πρώτο εξάμηνο του 2017 να μειωθούν οι εισαγωγές της Κίνας από τη Βόρεια Κορέα κατά 13%, οι οποίες αντιστοιχούν σε $800 εκατ.

Η κυβέρνηση της Κίνας λόγω των παραδοσιακών ισχυρών οικονομικών δεσμών που έχει με τη Βόρεια Κορέα πλήττεται και η ίδια από τις κυρώσεις αυτές, αλλά ελπίζει πως με την πολιτική αυτή ενδεχομένως να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κορεάτικη χερσόνησο και πως ο Kim Jong-un θα εγκαταλείψει τα πυρηνικά σχέδια που καταστρώνει, όπως δημοσιεύει η “South China Morning Post”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.